Η μοτοσικλέτα από το «Easy Rider» πουλήθηκε για 1 εκ. ευρώ (pics)

{loadposition ba_textlink}

Η μοτοσικλέτα που οδήγησε ο Peter Fonda στη θρυλική ταινία Easy Rider, πουλήθηκε στα 1,35 εκατομμύρια δολάρια (1 εκ. ευρώ) σε δημοπρασία, παρά το γεγονός πως ενδέχεται να μην είναι η αυθεντική!

Με τρία πιστοποιητικά αυθεντικότητας πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Profiles in History η μοτοσικλέτα με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας που έκανε την εμφάνισή της στην ταινία Easy Rider του 1969.

Για τις απαιτήσεις των γυρισμάτων, κατασκευάστηκαν δύο chopper «Captain America» και δύο «Billy» για να οδηγηθούν από τους Peter Fonda και Dennis Hopper. Όλες οι μοτοσικλέτες ήταν βασισμένες σε Harley Hydra-Glide της εποχής του ’50.

Από αυτές τις τέσσερις, μόνο μία -αυτή της δημοπρασίας- χρησιμοποιήθηκε στο… καταστροφικό φινάλε της ταινίας, προκαλώντας της κάμποσες σημαντικές ζημιές. Γεγονός που την έσωσε βέβαια, μιας και οι υπόλοιπες τρεις κλάπηκαν αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Και ενώ η ιστορία για το πόσα χέρια άλλαξε πλέον είναι γνωστή, εμφανίζεται ο Gordon Granger. Ένας συλλέκτης από το Τέξας που ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του πιστοποιητικό αυθεντικότητας -που του έδωσε ο ίδιος ο Haggerty (πρώτος κάτοχος)- για τη δική του Captain America.

Ο Dan Haggerty παραδέχθηκε πως είχε πιστοποιήσει και πουλήσει δύο μοτοσικλέτες Captain America, παρ’ όλα αυτά επιμένει πως μόνο μία από αυτές είναι η αυθεντική, αυτή που πουλήθηκε στη δημοπρασία.

Ο Peter Fonda, που έδωσε αρχικά την μοτοσικλέτα στον Haggerty, δήλωσε: «Κάτι βρωμάει σε αυτή την υπόθεση. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια από τις δύο είναι αυθεντικές. Το μόνο που ξέρω είναι πως υπάρχουν δύο μοτοσικλέτες εκεί έξω πιστοποιημένες από τον Haggerty. Κάτι δεν πάει καλά».

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.