Υπ. Εσωτερικών: Συζητείται σήμερα το θέμα της οπλοκατοχής

{loadposition ba_textlink}

Το ζήτημα αυτό προέκυψε με αφορμή μια σειρά από εγκλήματα που σημειώθηκαν στο νησί με πιο πρόσφατο την οικογενειακή τραγωδία στο Κόρνο, όπου νεαρή μητέρα, 31 ετών, δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο κεφάλι, από τον πρώην σύζυγό της, 35 χρόνων, προτού αυτός θέσει τέρμα στη ζωή του.

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο 35χρονος, ο οποίος κατείχε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, είχε διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν τρόφιμος ψυχιατρικού νοσοκομείου και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας καθώς επίσης και η Αν. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί για το θέμα αυτό, η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, θα εξετάσει τρόπους γρήγορου, έγκαιρου, καλύτερου και αποτελεσματικότερου συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων ώστε, μέσω της Αστυνομίας, να εγκαθιδρυθεί κοινό σημείο επαφής και ανταλλαγής πληροφοριών, με απώτερο στόχο την άμεση κατάσχεση οποιουδήποτε οπλισμού τυχόν κατέχεται από τα υπό αναφορά άτομα, είτε πρόκειται για στρατιωτικό τυφέκιο είτε για κυνηγητικό όπλο.

“Εάν παραστεί ανάγκη, στην περίπτωση του κυνηγετικού όπλου το οποίο αποτελεί ιδιωτική περιουσία, θα προωθηθεί άμεσα και τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ