ΥΠΑΜ: Η Κυβέρνηση προβαίνει σε κινήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις

 {loadposition ba_textlink}

 Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα και προβαίνει σε κινήσεις, άλλες ανακοινώνονται άλλες δεν ανακοινώνονται, προκειμένου να αναχαιτιστεί η τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Σε δηλώσεις μετά από μνημόσυνο του πρώην ΥΠΑΜ Τάσου Μητσόπουλου, που διοργάνωσε η μαρωνίτικη κοινότητα, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι “σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα συντασσόμενη γύρω από αρχές και το διεθνές δίκαιο αναζητεί τρόπους να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας, όπως είναι η διεθνής τρομοκρατία και η έξαρση του φονταμενταλισμού, ανάλογες συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές”.

“Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην συνέχιση του ενεργειακού μας σχεδιασμού, να προχωρήσει όπως προχωρά, να παραμείνουμε δηλαδή με ψυχραιμία και ορθοφροσύνη στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων και να μην παρασυρθούμε μέσα από τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές σε μια λογική έντασης μέσα στην ΑΟΖ που στόχο έχουν να μας εκτρέψουν από αυτό το οποίο επιδιώκουμε”, είπε

Πρόσθεσε ότι “αυτό που έχει σημασία” είναι ότι η κοινοπραξία ENY – KONGAS συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της.

Αναφερόμενος στον Τάσο Μητσόπουλο είπε ότι “ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και νομίζω ότι έχασε ο τόπος από την απώλειά του”.

Ανέφερε ότι ήταν “πρότυπο μεγάλου ανδρός και μεγάλου ανθρώπου, πρότυπο τιμιότητας, ειλικρίνειας και ανθρωπιάς, ειδικά σε μια εποχή που η πολιτική δοκιμάζεται τόσο έντονα, έχουμε ανάγκη από πρότυπα όπως ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος”.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι “όσοι γνώρισαν τον Τάσο Μητσόπουλο από κοντά ήξεραν ότι είχε ένα μοναδικό γνώμονα, να υπηρετήσει τα κοινά, τον πολίτη, την κοινωνία την πατρίδα του”.

“Δεν ζητούσε να πάρει από την πολιτική αλλά μόνο να δώσει, έτσι μπήκε στην πολιτική και έτσι έφυγε”, είπε καταλήγοντας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ