Υπό εξέλιξη η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

{loadposition ba_textlink}

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ συμμετέχουν ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου.

Το ΑΚΕΛ εκπροσωπούν ο Γενικός Γραμματέας Άντρος Κυπριανού και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τουμάζος Τσελεπής. Από το ΔΗΚΟ συμμετέχουν ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μάρκος Κυπριανού. Εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ στη συνεδρία συμμετέχουν ο Πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου και ο Επίτιμος Πρόεδρος Βάσος Λυσσαρίδης. Τη Συμμαχία Πολιτών εκπροσωπούν οι Γιώργος Λιλλήκας και Στέλιος Αμερικάνος. Το ΕΥΡΩΚΟ εκπροσωπούν ο Πρόεδρος του Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μιχάλης Γιωργάλλας. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκπροσωπούν ο Πρόεδρος Γιώργος Περδίκης και ο Αναπληρωτής ΓΓ Σάββας Φιλίππου.

Στη συνεδρία του Εθνικού συμμετέχει επίσης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Από κυβερνητικής πλευράς παρόντες είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το Σώμα αναμένεται να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του στο Μιλάνο με σημαντικούς ηγέτες της Ευρώπης και της Ασίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα αναμένει να ακούσει από τα κόμματα θέσεις και προτάσεις για το πώς προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ