Υπόθεση Aristo: Αναβολή της αρχής της εκδίκασης

{loadposition ba_textlink}

Αναβλήθηκε για ακρόαση στις 14 Νοεμβρίου του 2014 η υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Στο κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα στην Πάφο έχουν παραπεμφθεί ο ιδρυτής της ΑΡΙΣΤΟ, Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του Ρούλα επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του ομίλου ,ο σχεδιαστής της εταιρείας ΑΡΙΣΤΟ Χρήστος Σολομωνίδης και ο πρώην Δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου Σαββάκης Σάββα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης και των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή με το αιτιολογικό ότι δεν είχε δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό ενώπιον τους προκειμένου να υπερασπιστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες τους.

Η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η πρόεδρος του κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους έκρινε πως θα πρέπει να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους συνηγόρους υπεράσπισης να απαντήσουν στις κατηγορίες αφού τεθεί ενώπιον τους όλο το μαρτυρικό υλικό και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα οριστεί για ακρόαση ενώπιον του κακουργιοδικείου στις 14 Νοεμβρίου στις 09:00 το πρωί.

Η κ. Σωκράτους ανακοίνωσε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους σύμφωνα με τους οποίους έκαστος από τους κατηγορούμενος θα πρέπει να υπογράψει προσωπική εγγύηση 100 χιλ. ευρώ με ένα αξιόχρεο εγγυητή της έγκρισης του πρωτοκολλητή, τα ονόματα και των τεσσάρων κατηγορουμένων να τεθούν στο stop list , να παραδώσουν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να παρουσιάζονται μία φορά εβδομαδιαίως στην αστυνομία.

Η σύνθεση του κακουργιοδικείου αποτελείτο από την Πρόεδρο του κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους την Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή Λία Μάρκου και των Επαρχιακό Δικαστή του κακουργιοδικείου Μιχάλη Δρουσιώτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ