Υπόθεση Βέργα: Παραδίδεται ο φάκελος στη νομική υπηρεσία

{loadposition ba_textlink}

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου αναμένεται να μεταβεί στην Νομική υπηρεσία και να παραδώσει το φάκελο με το ανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ακολούθως η Νομική υπηρεσία σε σύσκεψη που θα παρακαθίσει αναμένεται να αξιολογήσει το ανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί η υπάλληλος του Δήμου Πάφου Μαρία Σολομωνίδου, ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος , ο πατέρας της αλλά και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο των ανακριτών που διερευνά την υπόθεση στηρίχθηκε και στην γνωμάτευση Βρετανών εμπειρογνωμόνων σε σχέση με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι έρευνες των ανακριτικών αρχών που εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά με τη λήψη καταθέσεων από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, υπαλλήλους του Δήμου καθώς και επιχειρηματίες που χορήγησαν την εκδήλωση.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου από κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου, του ΤΑΕ Λεμεσού που ενισχύθηκε και από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της πέραν των χιλίων φακέλων και εγγράφων από τα πέντε συμβόλαια της β’ φάσης και άρχισε με τη λήψη καταθέσεων τόσο από μέλη του ΣΑΠΑ όσο και από λειτουργούς του Οργανισμού.

Η ομάδα των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την επέκταση χωρίς προσφορές του β’ συμβολαίου που κάλυπτε το Δήμο Γεροσκήπου και τις υπερπληρωμές εργολάβων μέσω διατακτικών που σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να μην έχουν περάσει από το ΔΣ του ΣΑΠΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ βρίσκεται σε διαθεσιμότητα για περίοδο δύο μηνών μετά την απόφαση που έλαβε το ΔΣ του ΣΑΠΑ .

Πηγή: ΚΥΠΕ