Ισχυροί άνεμοι και βροχές το Σαββατοκύριακο

{loadposition ba_textlink}

To Σαββάτο αναμένονται διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα νοτιοανατολικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν τοπικά βροχές, κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, αλλά από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά την Τρίτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ