Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου κατά τουρκικών προκλήσεων

{loadposition ba_textlink}

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελο Βενιζέλο για συντονισμό ενεργειών και δράσεων προς αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τη συνάντηση θα απασχολήσουν το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης είχε δηλώσει το Σάββατο ότι «πρέπει να γίνει ένας συντονισμός των διπλωματικών κινήσεων που γίνονται σε αυτή τη φάση, να εξεταστούν ποια περαιτέρω μέτρα θα χρειαστούν στην περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, καθώς επίσης και κάποιες άλλες ενέργειες που θα υποδηλούν την κοινή θέση Αθήνας και Λευκωσίας προς αντιμετώπιση του ζητήματος».

Μετά τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 12:30 μετά το μεσημέρι.

Θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ