Η ΚΟΚ αφήνει εκτός πρωταθλήματος την ΑΕΛ!

{loadposition ba_textlink} 

Όπως ενημέρωσε η ΚΟΚ το σωματείο της Λεμεσού δεν διευθέτησε τα οικονομικά του θέματα με τη FIBA αλλά ούτε και το εμπάργκο στο οποίο της είχε υποβληθεί. Ως εκ τούτου η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαιρίσης αποφάσισε όπως αφήσε εκτός πρωταθλήματος την ΑΕΛ. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία προχώρησε και στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, και συγκεκριμένα της β’ φάσης.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση:

“Χωρίς τη συμμετοχή της ΑΕΛ θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄Κατηγορίας 2014-15. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στο σωματείο της Λεμεσού, ώστε να διευθετήσει με τη FIBA τα οικονομικά προβλήματα και το εμπάργκο που το απασχολούν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική κατάληξη, παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Έτσι, κατόπιν επίσημης ενημέρωσης από τη διοίκηση του σωματείου ΑΕΛ, η ΚΟΚ αποφάσισε όπως προχωρήσει στη νέα αγωνιστική περίοδο χωρίς τους «γαλαζοκίτρινους», κάτι που σημαίνει πως το νέο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄Κατηγορίας θα διεξαχθεί με την παρουσία 7 ομάδων.

Η απουσία της ΑΕΛ οδήγησε την Ομοσπονδία και στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, και συγκεκριμένα της β΄ φάσης. Η πρώτη φάση, με τη συμμετοχή των 7 διαγωνιζόμενων ομάδων, θα διεξαχθεί κανονικά σε δύο γύρους, με εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Στη Β΄ Φάση, αντί να υπάρξει ο διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους των τεσσάρων, αναλόγως βαθμολογικής θέσης, οι 7 ομάδες θα διαγωνιστούν σε ακόμα ένα γύρο (7 αγωνιστικές, 6 αγώνες). Το πρόγραμμα του τρίτου γύρου θα καθοριστεί αναλόγως της βαθμολογικής κατάταξης των 7 ομάδων στο τέλος του β΄ γύρου.

Ακολούθως, οι τέσσερις πρώτες της τελικής κατάταξης θα συνεχίσουν στη διαδικασία των πλέι-οφ, με τον γνωστό τρόπο. Δηλαδή, η 1η θα αντιμετωπίσει την 4η και η 2η την 3η στην ημιτελική φάση, με την πρόκριση στον τελικό να κρίνεται στις τρεις νίκες. Στον τελικό, και πάλι θα χρειαστούν τρεις νίκες για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Σημειώνουμε ότι η ομάδα που έχει κληρωθεί ως αντίπαλος της ΑΕΛ στην κανονική περίοδο, θα εξασφαλίζει τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα με 20-0 και η ομάδα της Λεμεσού θα μηδενίζεται. Στον τρίτο γύρο η ΑΕΛ θα έχει τον κλειδάριθμο 8, για να καθοριστεί το νέο πρόγραμμα και το ποια ομάδα -ανά αγωνιστική- θα έχει με ρεπό εξασφαλισμένους τους δύο βαθμούς της νίκης”.

Διαβάστε περισσότερα στο balla.com.cy