ΚΟΤ: Προβλέπει μείωση Ρώσων τουριστών κατά 20%!

{loadposition ba_textlink}

Το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Ουκρανίας δεν επηρέασε φέτος σημαντικά τον ρωσικό τουρισμό στην Κύπρο, αλλά για το 2015 τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο καλά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει για το 2015 να μειωθούν οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών από 15% έως 20%, αν συνεχιστούν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας και η μείωση της αξίας του ρουβλιού έναντι του ευρώ.

Εάν επαληθευτούν τα σενάρια, τότε η Κύπρος για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα γνωρίσει μείωση στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Συνολικά, μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια οι Ρώσοι που έφτασαν στην Κύπρο αυξήθηκαν δέκα φορές, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια το ποσοστό έφτασε στο 309%! Φέτος, μέχρι το τέλος του 2014, θα έχουν έρθει περισσότεροι από 700.000 τουρίστες.

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για την Κύπρο, καθώς ο τουρισμός έδωσε κυριολεκτικά «ανάσα ζωής» στην οικονομία του νησιού και εν πολλοίς σε αυτόν τον τομέα οφειλόταν η μείωση της ανεργίας και η επιβράδυνση της ύφεσης σε σχέση με τις δυσμενέστερες προβλέψεις της τρόικας.