Λεμεσός: Μαϊμού ο πίνακας των 6 εκατομμυρίων που κλάπηκε;

{loadposition ba_textlink}

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης στην εκπομπή του τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ η Ιντερπόλ απέστειλε μήνυμα στη Λευκωσία, ενημερώνοντας τις αρχές ότι ιδιωτικός οίκος που εξέτασε πέρσι τον πίνακα του Ντεγκά, εκφράζει αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του.

Ωστόσο, ανέφερε ο κύριος Αγγελίδης, ο παραπονούμενος επιμένει ότι “η μπαλαρίνα” είναι αυθεντική και ότι πρόκειται για κειμήλιο της οικογένειάς του.

Για να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η αυθεντικότητα του πίνακα, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, θα πρέπει να βρεθεί ο πίνακας καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές διαπίστωσης της γνησιότητας των έργων τέχνης.

Οι εκτιμητές έργων τέχνης του συγκεκριμένου οίκου, συνέχισε ο κ.Αγγελίδης, στην προκαταρκτική τους εξέταση φαίνεται να άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για το αυθεντικό έργο “Ballerina adjusting her slipper”, αλλά ένα πιστό αντίγραφο του.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, μετά την εξέλιξη αυτή, έχει ζητηθεί νομική αρωγή από τη Γενική Εισαγγελία, ώστε να δοθεί το πράσινο φως, αφενός για να μεταβούν στη Γαλλία αστυνομικοί ανακριτές και να λάβουν καταθέσεις από τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου οίκου και αφετέρου, για να ζητηθεί βοήθεια και από άλλους οίκους έργων τέχνης που εξειδικεύονται στα έργα του Edgar Degas.

Παρά την εξέλιξη αυτή, ο 70χρονος ιδιοκτήτης του έργου επιμένει στην αυθεντικότητα του πίνακα του, τον οποίον όπως αναφέρει είχε κληρονομήσει από τη γιαγιά του στη Γαλλία.

Ο κ.Αγγελίδης ανέφερε πάντως πως η αστυνομία συνεχίζει με πάσα σοβαρότητα τη διερεύνηση της υπόθεσης και πως ο συγκεκριμένος πίνακας έχει ήδη καταχωρηθεί στον κατάλογο των κλαπέντων έργων τέχνης, προς ενημέρωση των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η πρώτη αναφορά σχετικά με το τηλεγράφημα της Interpol για την γνησιότητα ή όχι του πίνακα μεταδόθηκε από την τηλεόραση του MEGA.