Λεμεσός: Σε αστυνομικούς προσπάθησε να πωλήσει τα όπλα

{loadposition ba_textlink}

Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 56χρονου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α’ και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Στο Δικαστήριο, ο Αστυνομικός ανακριτής ανέφερε ότι η Αστυνομία έλαβε χθες το πρωί πληροφορία ότι ο ύποπτος είχε στην κατοχή του δύο στρατιωτικά τυφέκια Μ58, για τα οποία προσπαθούσε να βρει αγοραστές προς 5,5 χιλ. Ευρώ.

Συνεργάτες της Αστυνομίας διευθέτησαν συνάντηση με τον ύποπτο για αγορά των στρατιωτικών τυφεκίων. Η συνάντησή έγινε χθες το απόγευμα, σε ανοικτό χώρο παρά την έξοδο του νέου Νοσοκομείου Λεμεσού. Ο 56χρονος, ο οποίος επέβαινε σε διπλοκάμπινο όχημα μαζί με 47χρονο, επίσης Ε/κ, μετέβηκε στο χώρο, όπου ανακόπηκε από την Αστυνομία. Ωστόσο, ο 47χρονος συνεπιβάτης διέφυγε τη σύλληψη, αφού είχε κατέβει από το όχημα λίγο πριν την ανακοπή του, με σκοπό να υποδείξει στους υποψήφιους αγοραστές το σημείο της αγοραπωλησίας.

Ο 56χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, αρνείται ότι συνοδευόταν από άλλο πρόσωπο και ότι τα στρατιωτικά τυφέκια είναι δικά του, χωρίς ωστόσο, να αναφέρει την πηγή προέλευσης τους. Συγκεκριμένα, ανέφερε στο δικαστήριο ότι αν πει οτιδήποτε θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του. Η Αστυνομία από τις εξετάσεις διαπίστωσε ότι το όχημα ανήκει στον καταζητούμενο.

Ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του και το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για 8 μέρες.

Θα γίνουν έρευνες τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άλλες εξετάσεις.

Οι άλλοι δύο που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι είχαν συλληφθεί κατά την επιχείρηση, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς όπως λέχθηκε στο δικαστήριο επρόκειτο για συνεργάτες της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ