Λετονικό αεροσκάφος, αναχαιτίστηκε πάνω απ’ τη νότια Αγγλία

{loadposition ba_textlink}

Το λετονικό αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων που αναχαιτίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ πετούσε πάνω από τη νότια Αγγλία δεν συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές του αεροδρομίου του Στάνστεντ και από τη βρετανική αστυνομία.

Η Βρετανία έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις από τον Αύγουστο, όταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Στάνστεντ είπε ότι το λετονικό αεροσκάφος είχε χάσει την επαφή του με τον πύργο ελέγχου και, μετά την προσγείωσή του, η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους και ανέκρινε το πλήρωμα. “Και οι τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροπλάνο μίλησαν σε αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν εντάξει”, είπε εξηγώντας ότι η απώλεια της επικοινωνίας ήταν απόρροια της αλλαγής εναέριου χώρου.

Το αεροσκάφος πήρε άδεια να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αρχές “δεν ερευνούν το επεισόδιο αυτό και το αεροσκάφος θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του όταν είναι έτοιμο”.

Η βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Έσεξ ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής επειδή τα αεροσκάφη που αναχαίτισαν το λετονικό κάργκο κινήθηκαν με υπερηχητική ταχύτητα. “Μας συγχωρείτε αν σας τρομάξαμε κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης αναχαίτισης σήμερα το απόγευμα. Κινούμαστε με υπερηχητική ταχύτητα πάνω από την ξηρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο” ανέφερε η βάση στον λογαριασμό της στο Twitter.

news247.gr, επίσημος συνεργάτης του 24h.com.cy