Μαρίνα Λεμεσού: “Φωνάζουν” οι Λεμεσιανοί για ελλείψεις

{loadposition ba_textlink} 

Παράπονα εξέφρασαν πολλοί δημότες της Λεμεσού για ελλείψεις στη Μαρίνα Λεμεσού. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για τον περιορισμένο αριθμό καλάθων, παγκακίων, αλλά και τη χρέωση του χώρου στάθμευσης, που αρχικά ήταν δωρεάν.

Κανένα δικαίωμα παρέμβασης του Δήμου

Σύμφωνα με πληροφορίες της “24” από τον Δήμο Λεμεσού, ο χώρος της Μαρίνας είναι ιδιωτικός και ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης μέσα σε αυτό. “Ο χώρος είναι ιδιωτικός και ο καθένας μπορεί να τον εκμεταλλεύεται όπως θέλει”.

Ακόμη, πηγή από την εταιρεία που διαχειρίζεται τη Μαρίνα Λεμεσού, ανέφερε στην “24” ότι “στόχος μας είναι να έχουμε ένα χώρο καθαρό, που να μπορεί ο κάθε πολίτης να τον απολαμβάνει. Θέλουμε τον κόσμο να πηγαίνει εκεί και να το ευχαριστιέται”.

Σύγχρονο έργο και όχι δημόσιο πάρκο

“Η εικόνα της μαρίνας πρέπει να συνάδει με τον χαρακτήρα του όλου έργου και να μη δίνει την εντύπωση ενός δημόσιου πάρκου, το οποίο είναι γεμάτο καλάθους και παγκάκια”, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ακόμη, τόνισε, ότι θεωρούν πως στον χώρο υπάρχει ο ανάλογος αριθμός κάλαθων αχρήστων, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους καθαρίζουν, όπως φυσικά και τον υπόλοιπο χώρο.

«Εάν νιώσουμε ότι χρειάζεται να τοποθετήσουμε επιπλέον καλάθους, τότε θα αναθεωρήσουμε τη θέση μας για το συγκεκριμένο θέμα». Επίσης, η ίδια πηγή, πρόσθεσε πως στο χώρο της μαρίνας υπάρχουν διάφορες καφετέριες, εστιατόρια και μπαράκια στα οποία μπορεί κάποιος να καθίσει χωρίς να πληρώσει. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «συγκεκριμένες καφετέριες είναι self service και δεν είναι υποχρεωμένος ο οποιοσδήποτε να παραγγείλει κάτι. Μπορεί να απλά να καθίσει στον χώρο».

«Δεν θέλουμε η Μαρίνα Λεμεσού, ένα σύγχρονο έργο, να καταλήξει να έχει την εικόνα που έχει για παράδειγμα ο Μόλος, που είναι γεμάτος παγκάκια».

Τέλος, όσο αφορά τα τέλη στον χώρο στάθμευσης της μαρίνας, ανέφερε πως τα πρώτα 30 λεπτά είναι δωρεάν για τον κόσμο, ενώ με το πέρας του πρώτο μισάωρου τα τέλη είναι ίδια με αυτά στους δημόσιους χώρους στάθμευσης.

* To ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε με την κυριακάτικη εφημερίδα “24”, στις 12/10/2014.