Μειώθηκαν στις 200 οι παραβιάσεις που καταγράφουν οι κάμερες στη Γρίβα Διγενή

{loadposition ba_textlink}

Θέματα και προβλήματα ασφάλειας και κοινής ησυχίας που απασχολούν τους δημότες Έγκωμης, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Δήμου Έγκωμης, μεταξύ του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας Δημήτρη Δημητρίου, τον Σταθμάρχη Αγ. Δομετίου Κούμεττο Kούμεττου και άλλων στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, έθεσε θέματα όπως κλοπές και διαρρήξεις από οικίες και επαγγελματικά υποστατικά και ζητήθηκε όπως η παρουσία της Αστυνομίας γίνει πιο έντονη στο Δήμο και παραχωρηθεί και δεύτερος αστυνομικός για καθημερινή κοινοτική αστυνόμευση. Τέθηκαν, επίσης, θέματα όπως τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο δημόσιο οδικό δίκτυο (ζητήθηκε να περισυλλέγουν από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας γιατί αποτελούν εστίες οχληρίας), οι οχληρίες σε πάρκα για τις οποίες ζητήθηκε ενεργότερη ανταπόκριση και παρουσία της Αστυνομίας όταν καλείται να παρέμβει, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, για αποκατάσταση της ομαλότητας και της αποτροπής του φαινομένου των βανδαλισμών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε σε κλίμα συναντίληψης, εκτιμήθηκε και η κατάσταση στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, σε σχέση με τους παράνομους αγώνες ταχύτητας, μετά την τοποθέτηση υπερυψωμένων πλατό και καμερών φωτοεπισήμανσης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η συχνή παρουσία περιπολικών, τόσο στη λεωφ. Γρίβα Διγενή όσο και σε άλλες οδικές αρτηρίες, όπου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα οδικών παρεκτροπών.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου επέδειξε κατανόηση στα προαναφερθέντα προβλήματα και είπε ότι η συνολική εικόνα στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, ενώ οι παραβάσεις από τις 1000 ημερησίως που ήταν αρχικά, έχουν πέσει κάτω των 200 ανά 24ωρο.

Είπε ακόμη ότι μέσα στις προτεραιότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι οι συχνότερες περιπολίες στις δημαρχούμενες περιοχές, για την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών.

Αυτό, συνέχισε, θα επιτευχθεί με περισσότερες στοχευμένες εκστρατείες.

Ήδη, πρόσθεσε, σε προγενέστερες εκστρατείες η Αστυνομία διενήργησε αυστηρούς ελέγχους τροποποιημένων οχημάτων και μοτοσικλετών, και έγιναν και κατασχέσεις.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε, τέλος, ότι θα γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από δημόσιους δρόμους όπως και συχνότερες περιπολίες σε πάρκα, όπου εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ