Βίντεο: Μετά την κατακραυγή η Lego σπάει τη συνεργασία με Shell

{loadposition ba_textlink}

H δανέζικη βιομηχανίας παιχνιδιών δεν επιθυμεί να ανανεώσει την συμφωνία μάρκετινγκ που είχε εδώ και πολλές δεκαετίες με τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell.

Αφορμή για να τερματιστεί η συνεργασία που κρατούσε από τη δεκαετία του 1960 ήταν οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε η Lego από την Greenpeace, η οποία διαμαρτύρεται για τις καταστροφικές εξορύξεις πετρελαίου που πραγματοποιεί η Shell στην Αρκτική.

Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας ύψους 110 εκατ. δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διαφημιστικές συνεργασίες σε πρατήρια καυσίμων, βυτιοφόρα και αγωνιστικά αυτοκίνητα της Shell.

Πριν από μερικούς μήνες η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση ανάρτησε ένα βίντεο στο ΥοuTube που παρουσιάζει την Αρκτική χτισμένη από τουβλάκια Lego σκεπασμένα από πετρέλαιο. Μέχρι στιγμής το βίντεο είχε πάνω από 6 εκατομμύρια views, οπότε το μήνυμα ήταν σαφές: ξεφορτωθείτε την Shell και μολύνει τα όνειρα των παιδιών μας.

Πάντως η LEGO, όπως μεταδίδει το Russia Today, δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αγωνίζεται εναντίον μιας βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Το 2012 τα σουπερ μαρκετ Waitrose στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν την αναστολή της συνεργασίας με την Shell. Τον περασμένο μήνα οι τεχνολογικοί γίγαντες Yahoo, Yelp, Facebook, Google και Microsoft δεσμεύτηκαν να σταματήσουν την υποστήριξή τους για την ALEC, ένα λόμπι που πραγματοποιεί εκστρατείες κατά της νομοθεσίας για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: newmoney.gr