Μπόρις Τζόνσον: Οι αρχές παρακολουθούν “χιλιάδες ύποπτους”

{loadposition ba_textlink}

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας παρακολουθούν χιλιάδες ύποπτους για τρομοκρατία στο Λονδίνο και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις σε καθημερινή βάση, υποστηρίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Μπόρις Τζόνσον.

“Στο Λονδίνο είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί και πολύ, πολύ ανήσυχοι”, είπε ο δήμαρχος.

Τον Αύγουστο η Βρετανία αύξησε επίπεδο συναγερμού της στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, που σημαίνει ότι οι αρχές θεωρούν πιθανή μια απόπειρα επίθεσης στη χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ συνιστούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Περίπου 500 Βρετανοί πιστεύεται ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών και οι αρχές φοβούνται ότι οι σκληραγωγημένοι από τον πόλεμο “βετεράνοι” μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Ο Τζόνσον ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος.

“Καθημερινά –όπως είδατε πρόσφατα, αυξήσαμε το επίπεδο απειλής– οι υπηρεσίες ασφαλείας εμπλέκονται σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Πιθανότατα χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούνται στο Λονδίνο”, τόνισε.

Πέρσι δύο Βρετανοί που είχαν ασπαστεί το Ισλάμ σφαγίασαν έναν στρατιώτη σε δρόμο του Λονδίνου ενώ την Τρίτη η αστυνομία συνέλαβε πέντε νεαρούς στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.