Νέο βίντεο από τζιχαντιστές: Μιλά ο όμηρος Τζον Κάντλι

{loadposition ba_textlink}

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Βρετανός όμηρος που κρατούν, ο φωτοειδησεογράφος Τζον Κάντλι, με σκοπό να αποδείξουν ότι η οργάνωση δρα ακόμη στην κουρδική συριακή πόλη Κομπάνι.

Ο 43χρονος όμηρος διακρίνεται ανάμεσα σε ερείπια να μιλά στην κάμερα και να υποστηρίζει ότι οι “μουτζαχεντίν” (ισλαμιστές μαχητές) δεν έχουν υποχωρήσει. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε γυρίστηκε το βίντεο αυτό. Ωστόσο ο Κάντλι αναφέρεται σε πληροφορίες που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC στις 17 Οκτωβρίου και σε δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου, μία ημέρα νωρίτερα.

Στο βίντεο φαίνονται επίσης μια σειρά από σιταποθήκες με την τουρκική σημαία, εικόνα που αντιστοιχεί με εκείνην της περιοχής από την απέναντι πλευρά των συνόρων. Υπάρχουν επίσης εικόνες τραβηγμένες από αέρος και αναγράφεται ότι τις τράβηξε “ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του στρατού του ΙΚ”. Σε αυτές διακρίνονται συντρίμμια στους δρόμους του Κομπάνι.

Ο Βρετανός όμηρος, ο οποίος έχει εμφανιστεί και σε παλαιότερα βίντεο του ΙΚ, διαψεύδει τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την κουρδική πόλη, λέγοντας ότι ελέγχουν ακόμη τις ανατολικές και νότιες συνοικίες της.

Από τις 17 Οκτωβρίου οι μάχες συνεχίζονται μέσα και γύρω από το Κομπάνι, το οποίο υπερασπίζονται οι Κούρδοι μαχητές με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Την Δευτέρα σε τέσσερις επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών καταστράφηκαν “πέντε οχήματα και ένα κτίριο”, όπως ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα πλήγματα αυτά “επιβράδυναν την προώθηση” του ΙΚ όμως η κατάσταση παραμένει ρευστή.

Ο Τζον Κάντλι απήχθη στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012 ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα αυτή. Οι τζιχαντιστές έχουν ήδη εκτελέσεις άλλους τέσσερις ομήρους, δύο Αμερικανούς και δύο Βρετανούς. Στα προηγούμενα βίντεο ο Κάντλι εμφανιζόταν καθισμένος σε ένα γραφείο, με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων, να μιλά σε μια σταθερή κάμερα απέναντί του. Στο σημερινό βίντεο όμως είναι αξύριστος και βρίσκεται έξω, ντυμένος με ένα μαύρο πουκάμισο—το χρώμα των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.