Νέο βίντεο των τζιχαντιστών με τις μάχες μέσα στο Κομπάνι!

{loadposition ba_textlink}

Με το 40% του Κομπάνι να βρίσκεται πλέον στα χέρια των τζιχαντιστών και με περισσότερους από 700 Κούρδους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- να παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι σκληροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν το Σάββατο στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο μέσα από τους δρόμους της βομβαρδισμένης πόλης.

Στις παρακάτω εικόνες από το Κομπάνι, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, απεικονίζονται τζιχαντιστές να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων -οι οποίοι δεν διακρίνονται- με πολυβόλα πίσω από κτίρια.

Το νέο προπαγανδιστικό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται, μάλιστα, πως έχει τραβηχθεί από επαγγελματία, ενώ σε μια τρομακτική σκηνή μπορεί κανείς να δει έναν από τους τρομοκράτες να επιτίθεται με μια ρουκέτα, ενώ άλλοι μαχητές σέρνονται στο έδαφος, κινούμενοι προς το κέντρο της πόλης.

Δυστυχώς, στην «καρδιά» της πόλης έχουν συγκεντρωθεί και όσοι Κούρδοι πολίτες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τους σκληρούς τζιχανστιστές.

Στο Κομπάνι, οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι βιασμοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινό φαινόμενο, ενώ ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι και οι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν Ντε Μιστούρα, ο οποίος είπε την Παρασκευή από τη Γενεύη πως οι άμαχοι που παραμένουν στην περιοχή θα σφαγιαστούν από τους ακραίους ισλαμιστές, αν καταληφθεί το Κομπάνι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με την προέλαση των εξτρεμιστών στη Συρία «μία από τις χειρότερες γενοκτονίες του 20ου αιώνα»!

Επίσης, στο παρακάτω βίντεο το οποίο έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, απεικονίζεται το βομβαρδισμένο Κομπάνι να φλέγεται!

Πηγή: protothema.gr