Νέος Γενικός Εισαγγελέας ο Ιωνάς Νικολάου

{loadposition ba_textlink}

Ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε την τοποθέτηση του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Η πληροφορία της «24» είναι διασταυρωμένη και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

– Διαψεύδει ο Κληρίδης για το ΕΔΑΔ

Η «μάχη» για τη θέση του Γεν. Εισαγγελέα ήταν σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πολλοί ενδιαφερόμενοι πίεζαν τον Νίκο Αναστασιάδη. Σημειώνουμε ότι σφοδρή είναι και η αντίδραση του νυν Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, θεωρεί ότι θα έπρεπε ο ίδιος να διοριστεί στη θέση του Γεν. Εισαγγελέα. Η αντίδραση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου είναι και ο κύριος λόγος που ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την απόφασή του.

Ο νυν Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης οδεύει προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Είναι γνωστό στους κόλπους της κυβέρνησης, αλλά και σε νομικούς κύκλους ότι ο ΠτΔ διαφωνεί με τον χειρισμό ορισμένων υποθέσεων από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, αν και ο ίδιος τον διόρισε. Του δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία να διορίσει τον Ιωνά Νικολάου, επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του στον ΔΗΣΥ.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “24” της Κυριακής, 26 Οκτωβρίου 2014.