«Νομικές ακροβασίες οι δηλώσεις Νταβούτογλου»

{loadposition ba_textlink}

Για προσπάθεια της Τουρκίας να δικαιολογήσει την «ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», κάνει λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κουρκούλας, καλούμενος να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις Νταβούτογλου, στον οποίο αποδίδει «νομικές ακροβασίες που είναι πασιφανές ότι δεν ισχύουν»

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι η «δυνατότητα διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών είναι πολύ σημαντική για όλη την Ευρώπη», ενώ για το θέμα της τουρκικής ένταξης δήλωσε ότι «είμαστε υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά, βεβαίως υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σέβεται το κοινοτικό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο. Στο μέτρο που δεν γίνεται αυτό βεβαίως δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει επίσης «εξαιρετικά υψηλό» το σημείο που βρίσκονται σήμερα οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις και εκφράζει την άποψη ότι το «τρίγωνο Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου» αποτελεί ένα «τρίγωνο σταθερότητας».

Για να είμαστε όμως πόλος σταθερότητας και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε, και αξιοποιούμε όσο μπορούμε, αυτό το χαρτί, δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση, δεν εξαρτάται μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζει περαιτέρω ο υφυπουργός Εξωτερικών κάνοντας «έκκληση» και στην αξιωματική αντιπολίτευση από την οποία, όπως είπε, διαβάζει και ακούει «πράγματα εξωφρενικά», όπως η θέση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των κοινών ασκήσεων Κύπρου-Ισραήλ ή την «άδικη κριτική» για τη συμπόρευση με τη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών.

Ο κ. Κούρκουλας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «σοβαρευτεί» και να «ωριμάσει».

newsbeast.gr, επίσημος συνεργάτης του 24h.com.cy