Ο Μίκης Θεοδωράκης εμπνέει τους Κούρδους του Κομπάνι για τις μάχες τους κατά των τζιχαντιστών (Videos)

{loadposition ba_textlink}

“Εδώ και βδομάδες γυναίκες και άντρες πολεμάνε στην Κουρδική πόλη Κομπάνι κατά των τζιχαντιστών εναντίον των τρομοκρατών του ISIS. Πολεμάνε για το YPG με παλιά Σοβιετικά όπλα, με ελαφρύ οπλισμό αλλά με γενναιότητα και αυταπάρνηση. Οι αντίπαλοι μας είναι οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, τανκς και όπλα αμερικανικά που τα έχουν πάρει από τον στρατό των Ιρακινών”.

Τα παραπάνω γράφει στο διαδίκτυο νεαρός Κούρδος που έφτιαξε ένα βίντεο για να τονώσει το ηθικό των συμπατριωτών του. Στο βίντεο που ανέβασε στο Youtube χρησιμοποιεί μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία “Ζ” του Κώστα Γαβρά για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Στο παρακάτω βίντεο απεικονίζεται μια γυναίκα από τον στρατό των Κούρδων που έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια της αλλά τραγουδά για την πατρίδα της με γενναιότητα (ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ):

Από τη Δευτέρα και μετά την εντατικοποίηση των αεροπορικών πληγμάτων στην περιοχή, οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την προέλαση του ΙΚ στο Κομπάνι, ενώ μπόρεσαν να θέσουν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους και κάποιες περιοχές.

Οι μαχητές του ΙΚ ελέγχουν το 50% της κουρδικής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Την Τετάρτη “οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο θέσεις στην Κάνι Αράμπαν, βορειοανατολική συνοικία του Κομπάνι”, κοντά στο στρατηγείο τους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
Ο ίδιος είχε επισημάνει χθες ότι τα αεροπορικά πλήγματα και «η γενναία αντίσταση» των κουρδικών δυνάμεων έχουν σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών.
Από τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 μαχητές του ΙΚ κοντά στο Κομπάνι αυτή την εβδομάδα χάρη στον συντονισμό των διεθνών δυνάμεων με τους κούρδους μαχητές στο πεδίο, σημείωσαν κούρδοι αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν ότι η κύρια κουρδική ένοπλη οργάνωση, η YPG (Μονάδες προστασίας του λαού), δίνει τις συντεταγμένες των θέσεων του ΙΚ στον διεθνή συνασπισμό.
Την ίδια ώρα ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός διεξήγαγε 21 επιθέσεις κοντά στο Κομπάνι τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ακόμη 18 την Τρίτη και την Τετάρτη.
Περισσότεροι από 660 νεκροί στο Κομπάνι από την έναρξη των μαχών, πριν από ένα μήνα.

Συνολικά 662 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη συριακή πόλη Κομπάνι από την έναρξη, πριν από ένα μήνα, της επιχείρησης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον οποίο δεν περιλαμβάνονται τα θύματα των αεροπορικών επιδρομών.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου, 374 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο που στηρίζεται σε μεγάλο δίκτυο πληροφοριοδοτών και ακτιβιστών στη Συρία. Οι μάχες προκάλεσαν επίσης τον θάνατο 258 μελών των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της κουρδικής πολιτοφυλακής που υπερασπίζεται την πόλη, εννέα ακόμη Κούρδων και ενός Κούρδου εθελοντή που πολεμούσαν στις τάξεις της.
Η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει επίσης τον θάνατο 20 πολιτών, ενώ η πόλη έχει εγκαταλειφθεί από την πλειοψηφία των κατοίκων της, οι οποίοι έχουν καταφύγει κυρίως στη γειτονική Τουρκία.
Ο απολογισμός του Παρατηρητηρίου δεν συμπεριλαμβάνει τα θύματα των δεκάδων αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγει ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός.

Το Πεντάγωνο έκανε λόγο χθες για τον θάνατο “εκατοντάδων” μαχητών του ΙΚ “στο Κομπάνι και γύρω από αυτό”.

Οι μάχες άρχισαν στις 16 Σεπτεμβρίου όταν το ΙΚ, που ανακοίνωσε την ίδρυση ενός χαλιφάτου στις μεγάλες εδαφικές εκτάσεις που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ, εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την τρίτη κουρδική πόλη της Συρίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.