Οι εργαζόμενοι στις ΚΑ επέδωσαν ψήφισμα στον ΠτΔ

{loadposition ba_textlink}

Τις επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και τη συνέχιση της λειτουργίας του κρατικού αερομεταφορέα, κλήθηκαν να αποφασίσουν σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη των τεσσάρων συντεχνιών των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές, ΣΥΝΥΚΑ – ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στο οίκημα της ΣΕΚ, μετατράπηκε σε πορεία και πικετοφορία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου επιδόθηκε ψήφισμα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα επιδοθεί και στους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς επίσης στη Βουλή.

Όπως πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν την αγωνία, την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους σε σχέση με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, προσθέτοντας πως οι διάφορες δηλώσεις Υπουργών, ο τρόπος που τροχιοδρομείται η υποβολή δεσμευτικών προτάσεων από πιθανούς επενδυτές, καθώς επίσης και η ενημέρωση που είχαν πρόσφατα από το νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία τους και προβληματίζονται κατά πόσο οι Κυπριακές Αερογραμμές θα έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της ύπαρξης τους στο μέλλον.

Στο ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές καλούν την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει έναντι του κυπριακού λαού και τη σημασία που έχει η ύπαρξη των Κυπριακών Αερογραμμών ως εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου.

Επίσης, καλούν την Κυβέρνηση να φροντίσει έτσι ώστε, στη συζήτηση των όποιων δεσμευτικών προτάσεων από πιθανούς επενδυτές, να διασφαλίσει το προσωπικό που έχει απομείνει στην εταιρεία.

“Είναι σε όλους καλά γνωστές και οι υπερβάσεις που αυτό το προσωπικό έχει κάνει καθώς επίσης και οι θυσίες που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια προκειμένου να διασώσει την εταιρεία. Την ίδια στιγμή θέλουμε να ενημερώσουμε το ταξιδιωτικό κοινό, αλλά και ολόκληρο τον κυπριακό λαό ότι σε περίπτωση που οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείσουν, οι πολιτικές συνέπειες καθώς επίσης και οι επιπτώσεις σε όλους θα είναι δραματικές σε ότι αφορά την οικονομία, τον τουρισμό και τις τιμές των εισιτηρίων”, προσθέτει το ψήφισμα.

Καταληκτικά αναφέρουν πως αισθάνονται ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν τους μένει άλλη επιλογή από του να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της ύπαρξης της εταιρείας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και προσθέτουν ότι τις κρίσιμες αυτές στιγμές οι πάντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ