Οι λέσχες των πλουσίων του κόσμου (pics)

{loadposition ba_textlink}

Η βασική ιδέα είναι να μην «μπλέκουν» οι προνομιούχοι αυτού του κόσμου με τους κοινούς θνητούς. Ξεκίνησαν από, πού αλλού, την Αγγλία και εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις του κόσμου. Σήμερα τα βρίσκει κανείς ακόμα και στη νεόπλουτη ελίτ της Κίνας.

Τα νέα μέλη εισέρχονται μετά από πρόταση άλλων μελών και τις περισσότερες φορές δεν αρκεί η οικονομική επιφάνεια αλλά χρειάζεται επιπλέον και το κοινωνικό «ειδικό βάρος» του ατόμου.
Τα μέλη των λεσχών αυτών τρώνε, πίνουν και κάνουν δραστηριότητες στα καλύτερα και ακριβότερα εστιατόρια και μπαρ και σε κορυφαίες εγκαταστάσεις (π.χ. για γκολφ) που είτε ανήκουν στο club ε ίτε τους παρέχεται προνομιακή πρόσβαση.

Ας δούμε τα πιο ξεχωριστά.

THE HURLINGHAM CLUB, ΛΟΝΔΙΝΟ

Κόστος: δεν ανακοινώνεται

Μέλος του ήταν ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 7ος (1841-1910). Το κλαμπ διαθέτει άριστες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για συναναστροφή, αθλητισμό, κυνήγι και άλλες δραστηριότητες. Ο χρόνος αναμονής από την αίτηση μέχρι την εγγραφή είναι 15 χρόνια.

SILENCIO, ΠΑΡΙΣΙ

Κόστος: €1.600 τον χρόνο

Απευθύνεται στους λάτρεις της τέχνης και σκοπός του είναι να παρέχει πρόσβαση σε καλλιτεχνικά γεγονότα (εκθέσεις, παραστάσεις κ.λπ.). Στην τιμή περιλαμβάνεται και concierge service.

CORE, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Κόστος: $50,000 η εγγραφή + $15,000 τον χρόνο

Μέλη εδώ είναι ο ιδρυτής του Yahoo!, Jerry Yang, o Roger Waters των Pink Floyd και ο σχεδιαστής μόδας Kenneth Cole.

THE CLUB AT THE IVY, ΛΟΝΔΙΝΟ

Κόστος: 500 στερλίνες η εγγραφή + 1.200 στερλίνες τον χρόνο

Το καλύτερο μέρος για παρέα με διάσημους. Μέλη του είναι ο Τομ Κρουζ, ο Τζορτζ Μάικλ και ο Έλτον Τζον. Το πάρτι αρραβώνων του Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη Βικτόρια έγινε εδώ.

CERCLE DE LORRAINE, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Κόστος: €1,750 η εγγραφή + €1,500 τον χρόνο

Κλαμπ περιζήτητο και ονομαστό καθώς μέλη του είναι επικεφαλής βιομηχανιών, γόνοι βασιλικών οικογενειών και άνθρωποι με πολιτική και οικονομική επιρροή.

THE CLUBHOUSE, ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ

Κόστος: $750 τον χρόνο

Η συνδρομή ακολουθεί -προφανώς- την οικονομική κατάσταση της χώρας. Στις εγκαταστάσεις του τα μέλη απολαμβάνουν τη συντροφιά των ατόμων της κοινωνικής τους τάξης και τα έργα του Andy Warhol στους τοίχους, ενώ έχουν πρόσβαση σε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείου και ένα κορυφαίο εστιατόριο.

BLACKS, ΛΟΝΔΙΝΟ

Κόστος: 400 στερλίνες η εγγραφή + 400 στερλίνες τον χρόνο

Εδώ γίνεται κανείς μέλος μόνο με πρόσκληση, μετά την οποία η περίοδος αναμονής είναι οκτώ μήνες.

CAPITAL CLUB, ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Κόστος: δεν ανακοινώνεται

Το καλύτερο ιδιωτικό κλαμπ στη Μέση Ανατολή δέχεται τα μέλη του μόνο μετά από πρόταση δύο ήδη μελών και δεν είναι σχεδόν τίποτα γνωστό για τα προνόμια που απολαμβάνουν – αν και μπορούμε να υποθέσουμε πως θα είναι βασιλικά. Πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες έχουν κλειστεί στους χώρους του.

KEE CLUB, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Κόστος: $2.500 τον χρόνο, $6.500 για ισόβια εγγραφή

Τα μέλη εισέρχονται μετά από πρόταση άλλων μελών και στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπου μετέχουν προσωπικότητες όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Στινγκ, ο Μάικλ Τζόρνταν, σχεδιαστές, ηθοποιοί, μόδιστροι κ.ά.

ROPPONGI HILLS CLUB, ΤΟΚΙΟ

Κόστος: $11.700 η εγγραφή + $1.750 τον χρόνο + $4.900 εγγύηση που επιστρέφεται με την αποχώρηση

Βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη ύψους 250 μέτρων. Μέλη του είναι πρόσωπα της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ καθώς και πρέσβεις 100 και πλέον χωρών.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.