Οι προοπτικές του Φυσικού Αερίου για την Κύπρο εμπερικλείονται σε Διεθνή Έκθεση στη Λεμεσό

 

Για τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για όλους, και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, σε χαιρετισμό του την Τετάρτη στα εγκαίνια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης για την τεχνολογία, τον εξοπλισμό / εφοδιασμό και τις υπηρεσίες στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Όπως είπε, η Κύπρος έχει εν δυνάμει ένα νέο πλουτοπαραγωγικό πόρο ο οποίος με σοβαρότητα, σύνεση και επαγγελματισμό πρέπει να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του τόπου και όλων των κατοίκων του.

«Θεωρούμε την πραγματοποίηση της έκθεσης ως ένα ακόμα στοιχείο που διαμορφώνει σταδιακά τη νέα μεγάλη προοπτική της τεχνολογίας, της βιομηχανίας και γενικά της οικονομίας, η οποία αποφασιστικά στρέφεται – πρέπει να στραφεί – προς τις πολυσχιδείς και περίπλοκες, αλλά άκρως ελπιδοφόρες διεργασίες της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ», ανέφερε.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη την Εταιρεία Zomidea Events για την πρωτοβουλία και για την απόφασή της να διοργανώσει την έκθεση στη Λεμεσό που, όπως είπε, είναι αδιαμφισβήτητα το επιχειρηματικό και το οικονομικό κέντρο της Κύπρου.

«Η πόλη μας, η Λεμεσός, η οποία αναπτύχθηκε και διακρίθηκε χάριν στο εμπόριο, την βιομηχανία και τις υπηρεσίες της θα είναι πάντα ανοιχτή και φιλόξενη για τις εταιρείες και τους ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι μας, τις υποδομές μας, το οικιστικό και αναπτυξιακό μας δυναμικό και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις αυτή τη μεγάλη και καθολική προσπάθεια για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ