Οι τζιχαντιστές του ΙΚ πολιορκούν εκ νέου το όρος Σιντζάρ

{loadposition ba_textlink}

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί εκ νέου το όρος Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου είχαν καταφύγει τον Αύγουστο χιλιάδες Γεζίντι για να γλυτώσουν από τους τζιχαντιστές, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι. “Το όρος βρίσκεται υπό πολιορκία” και οι τζιχαντιστές “προσπαθούν να ανέβουν το βουνό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους εθελοντές Γεζίντι” δήλωσε ο Ντάουντ Τζούντι, ένας αξιωματικός των δυνάμεων που υπερασπίζονται την περιοχή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Υπάρχουν σχεδόν 2000 οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση” στο όρος Σιντζάρ, προσέθεσε ο ίδιος ενώ διευκρίνισε ότι οι τοπικές δυνάμεις δεν φέρουν “παρά ελαφρύ οπλισμό” για να αμυνθούν. Κατά τη διάρκεια της πρώτης πολιορκίας, οι άμαχοι που είχαν καταφύγει στο όρος Σιντζάρ, στην πλειονότητά τους μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, είχαν καταφέρει να απομακρυνθούν από την περιοχή από τη γειτονική Συρία με τη βοήθεια των Κούρδων μαχητών όμως δεν υπάρχει πια πρόσβαση σε αυτόν το δρόμο.

Σύμφωνα με τον Μάχμα Κάλιλ, έναν άλλο αξιωματικό των τοπικών δυνάμεων, συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία στο βουνό. Αυτός ο πρώην Ιρακινός βουλευτής διευκρίνισε ότι δεν πραγματοποιείται πια κανένας αεροπορικός βομβαρδισμός από το διεθνή συνασπισμό στην περιοχή παρά το γεγονός ότι έχει λάβει πληροφορίες για τις θέσεις των τζιχαντιστών.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησε τη Δευτέρα όταν περίπου 300 τζιχαντιστές που μετέβαιναν σε τεθωρακισμένα οχήματα επιτέθηκαν και κατέλαβαν χωριά στα περίχωρα προτού στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς το όρος Σίντζαρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ