Οξύνεται η κόντρα Κυβέρνησης – Νικόλα

{loadposition ba_textlink} 

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την εκλογή του ουδεμία σχέση έχει με το άλλοτε δικηγορικό του γραφείο και συνεπώς δεν διαθέτει πελάτες.

2. Η ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν στοχοποιεί Ρώσους καταθέτες, αντίθετα με βάση πολιτικές που αποφάσισε τους μεταχειρίζεται προνομιακά σε σχέση με τους υπόλοιπους καταθέτες, αφού στα κριτήρια για απόκτηση της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπεριέλαβε και ως κριτήριο το ποσό απομείωσης των καταθέσεων τόσο των Ρώσων όσο και άλλων πολιτών από τρίτες χώρες.

3. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, οι μέτοχοι των όποιων εταιρειών ιδιωτικού δικαίου δεν αποφασίζουν βάσει οδηγιών της εκάστοτε Κυβέρνησης, αλλά σύμφωνα με το τι εξυπηρετεί τα βέλτιστα συμφέροντα τους και τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται ανάμεσα στους μετόχους.

4. Η διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας δεν διορίζεται και δεν είναι υπόλογη στην Κυβέρνηση, αλλά στην Αρχή Εξυγίανσης που αποτελείται από τη Διοικήτρια και δύο Εκτελεστικούς Συμβούλους της Κεντρικής Τράπεζας.

5. Στο υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου υπάρχουν εκπρόσωποι Ταμείων Προνοίας. Αν θα υπάρχουν και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο είναι καθαρά θέμα πλέον των μετόχων της τράπεζας, ενώ για τις αποφάσεις του ποσοστού της παλαιάς Λαϊκής αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Αρχή Εξυγίανσης, με την οποία καμιά σχέση έχει η Κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι αχρείαστος λαϊκισμός.

6. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι καιρός να παύσει να επικαλείται Ρώσους καταθέτες προκειμένου να προστατεύσει τους στενά συνδεδεμένους με αυτόν συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

7. Αυτή είναι η τελευταία φορά που η Κυβέρνηση ασχολείται με αστήρικτους και αβάσιμους ισχυρισμούς χάρη των όποιων σκοπιμοτήτων ο κ. Παπαδόπουλος θέλει να υπηρετήσει.