Ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Λονδίνο ο Επίτροπος Προεδρίας, Φ.Φωτίου

{loadposition ba_textlink}

Στο σημαντικό ρόλο των αποδήμων Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών του στο Λονδίνο, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου ολοκλήρωσε σήμερα τον κύκλο επαφών του στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου μετέβη κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ήταν ο κύριος ομιλητής σε επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Φωτίου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ Ανδρέα Παπαευριπίδη, την Πρόεδρο και τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νεολαίας της ΠΟΜΑΚ Αντωνία Σαββίδου και Χρίστο Καραολή, όπως επίσης και με τον Πρέσβη της Ελλάδος Κωνσταντίνο Μπίκα και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Παρακάθισε επίσης σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ συναντήθηκε και με κλιμάκιο της Επιτροπής του Συνδέσμου Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τις επαφές του ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και ιδιαίτερα για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, αλλά και για τις θετικές εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε εξάλλου ότι για την Κυβέρνηση, το θέμα των αποδήμων είναι κεφαλαιώδους σημασίας, ενώ συζήτησε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των φορέων των αποδήμων και των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Υπογράμμισε επίσης τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των Αποδήμων για τους αγώνες της Κύπρου και αναφέρθηκε στην ανάγκη για ακόμη περισσότερη εμπλοκή της νέας γενιάς.

Από πλευράς αποδήμων εκφράστηκε η επιθυμία για διαρκή και στενή επαφή μαζί με τον Επίτροπο Προεδρίας και η συνεχής στήριξη στον αγώνα για δικαίωση της πατρίδας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ