Πάφος: 8ήμερη κράτηση σε 47χρονο για απάτη

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 47χρονου εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, πλαστογραφίας, κυκλοφορίασ πλαστού εγγράφου, απάτης κατά την πώληση περιουσίας, κλοπής από αντιπρόσωπο, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από 87χρονο σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως κατά το έτος 2012 και ενώ ήθελε να επενδύσει σε αγορά ακινήτων στην Πάφο, εξαπατήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία σε διάφορες περιπτώσεις κατάφεραν και του απέσπασαν χρηματικό ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η Αστυνομία αρχικά χθες προχώρησε στη σύλληψη για την υπόθεση βάσει δικαστικών ενταλμάτων τριών προσώπων.

Πρόκειται για τον 47χρονο, καθώς επίσης και δύο γυναικών, ηλικίας 84 και 79 ετών, όλοι από την επαρχία Πάφου.

Ο 47χρονος προσήχθη σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ενώ οι δύο γυναίκες ηλικίας 84 και 79 ετών αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις προκειμένου να προχωρήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης απάτης κατά την πώληση περιουσίας και για να διαπιστώσει κατά πόσο εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Πηγή: KYΠΕ