Πάφος: Αναζητείται ακόμη το επίμαχο κινητό

 {loadposition ba_textlink}

 Oλοκληρώθηκε χθες βράδυ πολύωρη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου υπό τον βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Λάμπρο Θεμιστοκλέους, κατά την οποία αξιολογήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης των απειλητικών μηνυμάτων.

Οι ανακριτές, με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, εμφανίζονται πλέον βέβαιοι ότι τα απειλητικά μηνύματα δεν έχουν σταλεί από τον Ηλία Σολομωνίδη, παρόλον ότι ο ίδιος οικειοθελώς ανέλαβε την ευθύνη, αλλά από την κόρη του Μαρία, υπάλληλο του Δήμου Πάφου. Σε αυτήν ανήκει το κινητό που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων και το οποίο σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία φαίνεται να είχε χρησιμοποιήσει μόλις λίγα λεπτά πριν από την αποστολή των τεσσάρων συνολικά απειλητικών μηνυμάτων.

Το κινητό αυτό τηλέφωνο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, παρά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ακόμη και στη θάλασσα, στην περιοχή του Φάρου της Κάτω Πάφου, όπου ο 64χρονος ισχυρίστηκε ότι το πέταξε μετά την αποστολή των μηνυμάτων.

Η Αστυνομία έχει ζητήσει και έχει εξασφαλίσει διάταγμα άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Δημάρχου Πάφου τα οποία θα αντιπαραβληθούν με όσα ο ίδιος ανέφερε στην πολύωρη ανακριτική του κατάθεση το βράδυ της Παρασκευής, τα όσα οι δυο ύποπτοι για την υπόθεση έχουν αναφέρει, αλλά και σε σχέση με υπάρχοντα δεδομένα που έχουν εξασφαλιστεί ήδη από την CYTA, στην οποία ανήκει η κάρτα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας που έχει χρησιμοποιηθεί για να αποσταλούν τα μηνύματα αυτά.

Οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία αξιολογούν από το βράδυ της Παρασκευής το περιεχόμενο της ανακριτικής κατάθεσης του Δημάρχου Πάφου και ανάλογα και με τα υπόλοιπα στοιχεία και καταθέσεις που λαμβάνονται, εκτιμάται ότι θα προκύψουν τις επόμενες μέρες νέα δεδομένα.

ΠΗΓΗ: pafosnet.com – Επίσημος συνεργάτης του 24Η.