Παραίτηση για τον ΥπΟικ Εσθονίας μετά από σχόλια στο FB

{loadposition ba_textlink}

Στην Εσθονία, μέλος της ευρωζώνης, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2015 και η παραίτηση του υπουργού δεν αναμένεται να αλλάξει τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται ή να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

“Έπειτα από σκέψη, αποφάσισα να παραιτηθώ από υπουργός Οικονομικών. Το κάνω αυτό επειδή το εσθονικό κράτος είναι πιο σημαντικό από τη δουλειά μου”, φέρεται να λέει ο Λίγκι, μέλος του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Η παραίτηση του Λίγκι έρχεται έπειτα από πολλές ημέρες πιέσεων από μέσα ενημέρωσης και μία απειλή για ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο αφότου έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook για τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Παιδείας: “Αυτός, γιος μετανάστη από ένα ροζ κόμμα, θα πρέπει να είναι υπέρ-προσεκτικός”.

Το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν χάσει υποστήριξη αφότου το κοινοβούλιο ενέκρινε νωρίτερα αυτό τον μήνα έναν αμφιλεγόμενο νόμο που αναγνωρίζει τις ενώσεις μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Η παραίτηση έγινε αμέσως δεκτή από τον πρωθυπουργό Ταάβι Ρόιβας, αλλά θα πρέπει να γίνει δεκτή επίσης από τον πρόεδρο προτού τεθεί σε ισχύ.

Με βάση την τρέχουσα συμφωνία συνασπισμού ανάμεσα στο Μεταρρυθμιστικό Κόμμα και στους Σοσιαλδημοκράτες, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών ανήκει στο Μεταρρυθμιστικό Κόμμα, το οποίο θα πρέπει τώρα να βρει έναν υποψήφιο για τη θέση.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.