Παρέλαση για ελάχιστους στην Αθήνα (pics & vid)

{loadposition ba_textlink}

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη σήμερα η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα, με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι σχεδόν άδειο από κόσμο. Οι λίγοι γονείς που μετέβησαν στο κέντρο προκειμένου να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν έκαναν λόγο για «απαράδεκτη» και «γελοία» κατάσταση, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για την ταλαιπωρία τους λόγω των αυστηρών αστυνομικών μέτρων.

Η μαθητική παρέλαση άρχισε στις 11:00 το πρωί και διήρκεσε 40 λεπτά. Σε αυτήν συμμετείχαν σημαιοφόροι και παραστάτες από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, καθώς και πρόσκοποι και αθλητές των Special Olympics.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς, κιγκλιδώματα και αστυνομικές κλούβες. Οι γονείς μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στο Σύνταγμα, επιτρεπόταν η πρόσβαση μόνο σε όσους είχαν πρόσκληση από τον δήμο.

Επίσης, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί για τα οχήματα, ενώ εκτός λειτουργίας παρέμενε κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το «παρών» έδωσαν από την κάτω πλευρά την πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού, σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δεν έμειναν ασχολίαστα από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τα μέτρα «απαραίτητα», αλλά ευχήθηκε «να είναι αυτές οι τελευταίες στιγμές που οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας».

Παπούλιας: Η κρίση δεν θα μας νικήσει

Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε την παρέλαση ως εξαιρετική και τόνισε ότι «είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή».

Λοβέρδος: Οι παρελάσεις θα γίνονται όπως στο παρελθόν

«Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, μια επέτειος όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου σημαίνει ότι διατηρούμε μια μνήμη ενότητας, ομοψυχίας του ελληνικού λαού που υπερέβη διχόνοιες δεκαετιών και ενωμένος έδωσε μια μάχη για τα ιδανικά του», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που απέτρεψαν αρκετό κόσμο να κατέβει στο κέντρο και να παρακολουθήσει την πορεία, σημείωσε: «Νομίζω ότι έφτασε η στιγμή να πούμε ότι είναι οι τελευταίες φορές όπου αυτές οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας. Που είναι όμως απαραίτητα…».

«Υπάρχουν ορισμένες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε και, αν τις σεβαστούμε και πούμε ότι αυτές τις ημέρες θα είμαστε όλοι μαζί, τότε και οι παρελάσεις θα γίνονται, όπως στο παρελθόν», ανέφερε ακόμη.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.