ΠΑΣΥΠΙ: “Πισώπλατη μαχαιριά”

{loadposition ba_textlink}

«Πισώπλατη μαχαιριά εναντίον των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας» και των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές χαρακτηρίζει η Συντεχνία των Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» το περασμένο Σάββατο, για τις διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.


Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΙΚ: Στενεύουν τα περιθώρια για τις Κυπριακές Αερογραμμές


Η ΠΑΣΥΠΙ καλεί την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί επ` αυτού ενώ κάνει λόγο για διάψευση των διακηρύξεων για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και «προειλημμένες αποφάσεις» εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Αναφέρει εξάλλου ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές μπορούν να επιβιώσουν και να περάσουν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ θα πρέπει να αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο και η διευθυντική ομάδα της εταιρείας και να διοριστούν ξένοι εμπειρογνώμονες με εκτελεστικές εξουσίες.

Καλεί επίσης τον Υπουργό Συγκοινωνιών και άλλους να «σταματήσουν άμεσα να σπείρουν τον πανικό με τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ», προσθέτοντας ότι στους επόμενους 6-8 μήνες, όταν η εταιρεία θα είναι σε μία σχετικά υγιή κατάσταση και πάψει να υφίσταται το βαρίδι της ΕΕ, «πολλοί θα είναι οι ενδιαφερόμενοι μνηστήρες».

«Από τις αποκαλύψεις του `Φιλελευθέρου` αφήνεται να νοηθεί ότι ο εμπαιγμός είναι πολυεπίπεδος. Η συγκαλυμμένη προσπάθεια για να ξεγελαστεί ακόμα και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ούτως ώστε να δώσει το πράσινο φως για υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ryan Air και Aegean, θέτει σε κίνδυνο και την τελική έκβαση στο θέμα της κρατικής ενίσχυσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι τυχόν υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ανυπόληπτων και αναξιόπιστων αερομεταφορέων, θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική προσβασιμότητα της Κύπρου στο εξωτερικό και την απώλεια πολύτιμων διακρατικών συμφωνιών.

Τέλος αναφέρεται ότι από πιθανό κλείσιμο, θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργαζομένων στην εταιρεία και σε τομείς που συνδέονται άμεσα, όπως τουριστικά γραφεία, ενώ θα αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων και η χρήση του παράνομου αεροδρόμιο της Τύμπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ