Πάτρα: Επικήρυξαν δολοφόνους σκυλιών με 5.000 ευρώ

{loadposition ba_textlink}

Σε επικήρυξη των δολοφόνων σκυλιών, οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν σπείρει εκατοντάδες φόλες στην ορεινή Αχαϊας, προχώρησε η Γ’ Kυνηγητική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Το ποσό με το οποίο έχει επικηρυχθεί κάθε ένα από τα άτομα που θανατώνουν σκυλιά – τα περισσότερα είναι κυνηγόσκυλα για την αγορά των οποίων έχουν δαπανηθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ – ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες σε όλη την έκταση από Ρακίτα μέχρι Χαλανδρίτσα και από Χαανδρίτσα μέχρι Καλάβρυτα, αλλά και στα ορεινά της Αιγιάλειας , έχουν βρει φρικτό θάνατο δεκάδες σκυλιά, τα οποία εντοπίζονται νεκρά αφού έχουν φάει φόλες.

Ο θάνατος είναι επώδυνος καθώς σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ‘δολώματα’ που εμπεριέχουν υδροκυάνιο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το άτυχο ζώο μέχρι να καταλήξει βασανίζεται , αφού οι δράστες χρησιμοποιούν για δόλωμα ρέγγα μέσα στην οποία βάζουν μεγάλη ποσότητα τοξικού φυτοφάρμακου.
Η ομοσπονδία καλεί τους κυνηγούς να ενημερώνουν καθημερινά για τις περιοχές όπου καταγράφονται περιπτώσεις θανάτωσης σκύλων με φόλες και συγχρόνως να δίνουν στοιχεία σχετικά με την δράση κάποιων ατόμων ,τα οποία είναι γνωστά στους κύκλους των κυνηγών, από παλαιότερη δράση τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν επίσης ξεκληριστεί δεκάδες σκυλιά, τα οποία βρέθηκαν θανατωμένα σε περιοχές.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές σε πολλές από τις περιπτώσεις θανάτωσής τους το κίνητρο εντοπίζεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυνηγών που βρίσκονται σε διαφορετικά χωριά.

Σε άλλες περιπτώσεις κτηνοτρόφοι φέρονται να έχουν γεμίζει περιοχές με φόλες, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μειώσουν τον πληθυσμό αλεπούδων και τσακαλιών που βρίσκονται τόσο στην ορεινή Αχαΐα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.