Πυροσβεστική Πάφου: Σε κινητοποίηση για κατάσβεση φωτιάς σε διαμέρισμα

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λήφθηκε κλήση στην Υπηρεσία στις 07:29 το πρωί μέσω κινητού τηλεφώνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα και στη σκηνή έσπευσαν στις 07:33 ένα αντλιοφόρο όχημα πρώτης εξόδου, στις 07:34 ένα βυτιοφόρο δεκάτονο όχημα καθώς και ο αξιωματικός υπηρεσίας με επιτελικό όχημα ένα λεπτό αργότερα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που προκλήθηκε σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου με αριθμό 9, ομάδα πυροσβεστών εισήλθε άμεσα στο διαμέρισμα με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών και τυλιχτήρα νερού.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά κατασβέστηκε στις 07:47 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 08:11 το πρωί.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στην κουζίνα του διαμερίσματος και στο υπνοδωμάτιο ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στα έπιπλα και τα κεραμικά του πατώματος και στους τοίχους που υπολογίζονται στις 10 χιλ. Ευρώ. Ακολούθως έγινε εξαερισμός του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανάφλεξη υγραερίου εξαιτίας αντικανονικής διαδικασίας που εφάρμοσε ο ένοικος του διαμερίσματος, 51 ετών, από τη Βουλγαρία στην προσπάθειά του να ετοιμάσει το ρόφημά του.

Από τη φωτιά κινδύνεψαν και οι ένοικοι διπλανού διαμερίσματος που ωστόσο με τη βοήθεια των μελών της Πυροσβεστικής κατάφεραν να εξέλθουν του διαμερίσματος και το διαμέρισμα να εκκενωθεί έγκαιρα.

Ο ένοικος του διαμερίσματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, όπου σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό υπέστη εγκαύματα ελαφριάς μορφής και κρατήθηκε για περαιτέρω περίθαλψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ