ΠΟΑΣ: Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί δεν χρειάζεται να ιδιωτικοποιηθούν

{loadposition ba_textlink}

Η ΠΟΑΣ θεωρεί ότι το θέμα που για πολλοστή φορά προέκυψε σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων, επαναφέρει στο προσκήνιο τον προβληματισμό και επιτείνει την αγωνία και ανησυχία της κοινωνίας, για την πορεία προς τη νέα τάξη πραγμάτων, στην οποίαν οδηγούν τον τόπο μας οι φιλελεύθερες πολιτικές και οι μνημονικές συμφωνίες της Κυβέρνησης με τους δανειστές μας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣ αναφέρει πως “αυτά που βιώνουμε σήμερα με τις προσυμφωνημένες τιμές των καυσίμων από τις εταιρίες, εις βάρος των καταναλωτών, καθώς και η εκτόξευση των τελών των αεροδρομίων μας, μετά την ιδιωτικοποίηση τους, αποτελούν μια πρώτη πικρή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε ότι αφορά τα επόμενα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του μνημονίου”.

Όπως σημειώνει “με την εφαρμογή του μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων θα δούμε ανάλογα , ίσως και πολύ χειρότερα φαινόμενα, στις τιμές και στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, της Cyta και στα τέλη των Λιμανιών”, προσθέτοντας πως “αν αυτό συμβαίνει στις τιμές των καυσίμων όπου υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε τι θα συμβεί εκεί όπου θα υπάρχει μόνο μία ή το πολύ δύο ιδιωτικές εταιρείες”.

Εκφράζει την εκτίμηση πως οι Ημικρατικοί Οργανισμοί δε χρειάζεται και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, σημειώνοντας πως “αυτό που χρειάζονται είναι η εξυγίανση, ο εκσυγχρονισμός και ο τερματισμός των πολιτικών παρεμβάσεων στη λειτουργία τους. Το ζητήσαμε επανειλημμένα και επιμένουμε”.

“Η αποστολή τους είναι αυτή που καθορίζεται από το Σύνταγμα: Να εξυπηρετούν το Κοινωνικό σύνολο και να ενισχύουν οικονομικά το Κράτος, κάτι που επιστρέφει τα όποια κέρδη στους πολίτες και όχι στις τσέπες ορισμένων. Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί αποτελούν πραγματικό εθνικό πλούτο. Το ξεπούλημα τους στους όποιους ξένους ή ντόπιους, σε συνθήκες ημικατοχής όπου βρισκόμαστε σήμερα, θα ισοδυναμούσε, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες σε ολόκληρη τη Κοινωνία, με το ξεπούλημα της ίδιας της πατρίδας μας”, καταλήγει η ΠΟΑΣ.

Πηγή: ΚΥΠΕ