Πολίτες στην «24»: Δεν πιστεύουν σε τίποτα πλέον

{loadposition ba_textlink}

Με τα όσα έχουν δει την δημοσιότητα τις τελευταίες ήμερες και έχουν να κάνουν με θέματα σκανδάλων, ασυδοσίας και τις «πλάτες» υψηλόβαθμων πρόσωπων της κοινωνίας μας, ασχολήθηκε η «24».

Θέλοντας να δώσουμε φωνή στους πολίτες κάναμε το δικό μας γκαλόπ, μεταφέροντας την άποψη του κόσμου για το πώς βλέπουν τα θέματα που έχουν δει την δημοσιότητα σε ό,τι αφορά την υπόθεση ARISTO, της σύλληψη του Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, την υπόθεση με τον Ναό της Αφροδίτης, αλλά και γενικότερα την αντιμετώπιση των επιφανών πολιτών και τις ελαφριές ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που μας δήλωσαν οι Κύπριοι πολίτες, με τους περισσότερους να μιλάνε για σάπιο και σαθρό σύστημα, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς, δεν ευελπιστούν για κάτι καλύτερο σε αυτό τον τόπο.

• Ερώτηση:
Ποια είναι η άποψη σας σχετικά με τα σκάνδαλα που έχουν δει την δημοσιότητα, πως αισθάνεστε βλέποντας όλα αυτά; Πιστεύεται πως υπάρχει δικαιοσύνη;

Αντρέας ετών 57

«Από την μια χαίρομαι που βγαίνουν στην δημοσιότητα τούτα τα πράγματα, από την άλλη αυτοί που κάναν τις ‘λαθκιές’ τους πρέπει να τιμωρηθούν, να φοβηθούν οι υπόλοιποι τουλάχιστον».

Ξένιος ετών 37

«Νιώθω πως δεν υπάρχει δημοκρατία σε αυτό τον τόπο δυστυχώς. Όλοι μένουν ατιμώρητοι και θα συνεχίζουμε να ζούμε έτσι όπως είμαστε. Και φυσικά δεν πιστεύω πως υπάρχει δικαιοσύνη είναι όλα για να μας ρίχνουν σταχτή στα μάτια».

Πέτρος ετών 60

«Ο Θεός να μας φυλάει με όλα αυτά που βλέπουμε τζιαί ακούμε, αλλά υπάρχει και η άλλη έκδοση. Καλά να πάθουμε.! Και αυτό το λέω γιατί κανένας εν κάμνει τίποτε, ότι μας κάμουν δεχόμαστεν το».

Ντίνα ετών 58

«Πολλά σκάνδαλα, πάρα πολλά… Δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι ή θα αλλάξει κάτι, πραγματικά νιώθω πολύ απογοητευμένη».

Χρίστος ετών 40

«Σκάνδαλα… είμαστε γεμάτοι…! Πιστεύω πως κάποτε εν να σταματήσει αυτή η κατάσταση, θα βγουν 2-3 στην φόρα και μετά θα αποσιωποιηθούν όλα».

Σκεύη Θεοχάρους ετών 59

«Τι να σας πω, πραγματικά λυπάμαι πολύ για όλα αυτά που γίνονται. Χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ του κόσμου, νιώθω πολύ άσχημα βλέποντας όλα αυτά. Φυσικά αυτοί που είναι ένοχοι ή έκλεψαν το Κράτος μας πρέπει να τιμωρηθούν».

Νάντια ετών 34

«Είναι πολύ λυπητερό αυτό που βλέπουμε με όλα αυτά τα σκάνδαλα, και είναι ιδιαίτερα λυπητερό για εμάς τους πολίτες αυτού του τόπου γιατί υπάρχουν κάποιοι που τους καλύφκουν. Δεν πιστεύω πως υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο».

Νίκος Βασιλείου ετών 59

«Σκάνδαλα…. Γέματος ο τόπος με σκάνδαλα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε και εμείς από που θα έρθει το επόμενο… Υπάρχει σαπίλα παντού, βρομιά, σήψη. Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι αυτή που θα οδηγήσει τα άτομα στην δικαιοσύνη, εκεί πιστεύω πως είναι το πρόβλημα. Πιστεύω πως η δικαιοσύνη που έχουμε κάνει σωστά την δουλειά της».

κ. Γιάννα ετών 47

«Νιώθω σκέτη αγανάκτηση βλέποντας όλα αυτά, ειδικά με τα τελευταία γεγονότα, πραγματικά δεν πιστεύω πως υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη».

Αντώνης ετών 43

«Με όλα αυτά τα σκάνδαλα εγώ νιώθω προσβεβλημένος και ο λόγος είναι γιατί βγάζουμε ανάξιους στην εξουσία. Είμαι ψηφοφόρος και έχω ευθύνη για αυτό το πράγμα. Αν υπάρχει ή όχι δικαιοσύνη θα δείξει τώρα!».

Αλέξης ετών 23

«Καιρός είναι να βγαίνουν όλα αυτά τα φαγοπότια και τα σκάνδαλα στην φόρα, και πιστεύω πως είναι καιρός να μπουν και κάποιοι φυλακή».

Έλενα ετών 24

«Δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε ή θα δούμε, κάθε μέρα ακούμε και για ένα σκάνδαλο, πιστεύω πως πρέπει να βγαίνουν στην φόρα όλα αυτά για να ξέρουμε και εμείς με ποιους έχουμε να κάνουμε. Στο κάτω κάτω εμείς τους ψηφίζουμε όλους τούτους, και κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή για αυτά που έκαναν ή έφαγαν λεφτά ή έπιασαν μίζες. Κανεί να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “24” που κυκλοφόρησε την Κυριακή 19/10/2014