Η πολύχρονη παρουσία βρετανών βουλευτών στην αντικατοχική πορεία Μόρφου τιμήθηκε από το Δήμο

{loadposition ba_textlink}

Επίτιμοι δημότες Μόρφου στους οποίους δόθηκε και το Χρυσο Κλειδι της κατεχόμενης κωμόπολης είναι από σήμερα οι κ. Roger Gale, Jim Sheridan και Κυριάκος Βιρβιδάκης μετά από ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου.

Σε ομιλία του κατά την διάρκεια της τιμητικής τελετής, ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας σημείωσε ότι “μέσα από την απόφασή μας θέλουμε να σας τιμήσουμε για τα όσα έχετε προσφέρει στην αιματοβαμμένη μαρτυρική μικρή μας πατρίδα, για τα όσα έχετε προσφέρει στην κατεχόμενη πόλη μας”.

Πρόσθεσε ότι “θα σας εμπιστευθούμε αγαπητοί μας φίλοι το κλειδί της κατεχόμενης πόλης μας, το κλειδί της καρδιάς μας, που είναι για μας ό,τι πολυτιμότερο έχουμε διασώσει και κρατάμε σαν φυλακτό στα 40 χρόνια της πικρής προσφυγιάς”.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω αγαπητοί τιμώμενοι, αγαπητοί μας φίλοι, πως όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα πεθάνουμε σκλάβοι”, είπε ο Δήμαρχος Μόρφου.

Απευθυνόμενος στους Roger Gale και Jim Sheridan είπε ότι “η πολύχρονη παρουσία σας στις αντικατοχικές μας πορείες, το συνεχές και άγρυπνο ενδιαφέρον σας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την Κύπρο μας, οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις σας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και τη βρετανική κυβέρνηση και η αγάπη με την οποία μας περιβάλλετε για 40 σχεδόν χρόνια, αποτελούν την αδιάψευστη μαρτυρία για την πίστη σας σε δημοκρατικές αρχές και αξίες τις οποίες υπερασπίζεστε με σθένος και ανιδιοτέλεια σ’ όλα αυτά τα χρόνια που σας έχουμε γνωρίσει”.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βιρβιδάκη, ο Δήμαρχος Μόρφου είπε ότι “με τη δική σου πρωτοβουλία η θερμή επίσημη υποδοχή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αντιπροσωπείας του Δήμου μας από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επί δημαρχίας σου στα Χανιά η δημιουργία πάρκου της Μόρφου με αντίγραφο της εκκλησίας του Αγίου Μάμαντα προστάτη και πολιούχου της πόλης μας στο κέντρο του πάρκου, οι δύο μεγάλες πλάκες στην είσοδο του «πάρκου της Μόρφου» με τα ονόματα των πεσόντων και αγνοουμένων της Μόρφου, οι καθημερινοί σου αγώνες για απελευθέρωση και επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας είναι αυτά που σε έχουν συνδέσει με δεσμούς άρρηκτους με την κατεχόμενη γη μας”.

Ο κ. Πίττας είπε ότι “ποτέ δεν θα σκλαβώσουν το πνεύμα και την περηφάνια των Μορφιτών, ποτέ δεν θα υποδουλώσουν την πίστη και την απόφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για δικαίωση και λευτεριά της πατρίδας μας για επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη και σε κάθε γωνιά της ημικατεχόμενης μας πατρίδας”.

“Αμετάθετος στόχος παραμένει για μας η λευτεριά της πατρίδας μας και η επιστροφή στη γη που γεννηθήκαμε”, είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Μόρφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ