Πούτιν: Προειδοποίηση προς την Τουρκία

{loadposition ba_textlink}

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για τη συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ASEM, στο Μιλάνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία, σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα, να συζητήσει επί μακρόν με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.


Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης με τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ (pic)

Ασκήσεις Ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κύπρο


Η συζήτηση των δύο ηγετών κατά το δείπνο αφορούσε σε όλο φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, καθώς επίσης και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλλομένους αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πούτιν επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ