«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας

{loadposition ba_textlink}

Να εγκρίνει τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύστερα από την απόφαση των δύο χωρών να περιορίσουν περαιτέρω τα ελλείμματά τους, τερματίζοντας έτσι μία διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων Παρισιού και Ρώμης.

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν αναφέρει ότι δεν εντόπισε καμία περίπτωση «ιδιαίτερα σοβαρής μη συμμόρφωσης» και ως εκ τούτου δεν θα εκδώσει αρνητικές γνώμες.

Οι χώρες της ευρωζώνης είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδιο του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον επόμενο χρόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Κομισιόν βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες ανακοίνωσαν τελικά επιπρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματός τους.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, είχε χαρακτηρίσει τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 «χρήσιμες και εποικοδομητικές» συνεισφορές σε μια διαδικασία που διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί ανταποκρίνονται στους στόχους της ΕΕ.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.