Πρόκληση της ΔΟΕ με Κόσοβο

{loadposition ba_textlink}

Ανοίγει την Κερκόπορτα για την de facto αναγνώριση Ολυμπιακών Επιτροπών (εμμέσως «κρατών») αφού θα παρελαύνουν με σημαία, δηλαδή «κρατιδίων» που δεν έχουν αναγνωριστεί ως κράτη από τα Ηνωμένα Έθνη.

Δηλαδή, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος; Να δείτε που πολύ σύντομα θα ζητήσει αναγνώριση της ψευδο-Ολυμπιακής του επιτροπής.

Μάλιστα επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ πως στις 8-9 Δεκεμβρίου στο Μονακό θα συζητηθεί η κανονική ένταξη του Κοσσόβου, με το επιχείρημα ότι πολλά κράτη έχουν αναγνωρίσει αυτή τη χώρα.

Αποκρύπτει όμως η ανακοίνωση πως η ΔΟΕ έχει συσταθεί για την προαγωγή του Ολυμπιακού Κινήματος και μόνο και όχι για να αναλαμβάνει τον ρόλο του ΟΗΕ ή να διαμορφώνει το διεθνές πολιτικό σκηνικό.

Η απόφασή της ξεπερνά το καταστατικό της και υποκρύπτει πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.

Η απόφασή της είναι το πρώτο φάουλ για τον νέο πρόεδρο Τόμας Μπαχ. Η απόφαση είναι εξοργιστική και προκλητική. Θα πρέπει άμεσα η Κυπριακή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να αντιδράσουν άμεσα και να απειλήσουν ακόμη και με αποχώρηση αν η ΔΟΕ επιμείνει.

Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να κάνουν και άλλες Ολυμπιακές Επιτροπές όπως της Σερβίας και άλλων όμορων κρατών.

Αν δεν επιδειχθεί πυγμή τώρα και στις αρχές Δεκεμβρίου περάσει η αναγνώριση από τους λεγόμενους «Αθάνατους», τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το τσουνάμι δεν θα αργήσει να έρθει…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “24” της Κυριακής, 26 Οκτωβρίου 2014.