ΠτΔ: “Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”

{loadposition ba_textlink}

Την πεποίθηση ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα συμπεριφερθούν κατά τρόπο απόλυτα υπεύθυνο και ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης International Bazaar του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην οικονομία και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι επισήμως λέχθηκε ότι αντέχουμε για λίγους μήνες ακόμα χωρίς την εξασφάλιση της δόσης από την Τρόικα, ο Πρόεδρος είπε ότι «θέλω να ελπίζω ότι θα αρθούμε όλοι στο ύψος των ευθυνών μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι η μέχρι σήμερα πρόοδος που οφείλεται από τη μια στην πιστή εφαρμογή (της δανειακής σύμβασης) και στις θυσίες του λαού μας, δεν επιτρέπει σε κανένα λαϊκίζοντας ή κινδυνολογώντας, να αγνοήσει τους κινδύνους από συμπεριφορές που δεν θα επιτύχουν το παραμικρό, αλλά αντίθετα ενδεχόμενα να αναστρέψουν μια πορεία η οποία προκαλεί το θαυμασμό, τα ευνοϊκά σχόλια και την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών».

Κληθείς να πει ποια είναι η έκκληση του προς τις πολιτικές δυνάμεις στο συγκεκριμένο θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα συμπεριφερθούν κατά τρόπο απόλυτα υπεύθυνο».