Σε διαθεσιμότητα ο Γεν. Διευθυντής του ΣΑΠΑ

{loadposition ba_textlink}

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του ΔΣ του ΣΑΠΑ γύρω στις 19:20 το βράδυ στο πλαίσιο της οποίας λήφθηκε η ομόφωνη απόφαση όπως ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) Ευτύχιος Μαληκκίδης τεθεί σε διαθεσιμότητα για διάστημα δύο μηνών μετά και την επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε το ΔΣ του ΣΑΠΑ να ενεργήσει άμεσα για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του Συμβουλίου που είναι υπό διερεύνηση, σύμφωνα με τον Μάκη Ρουσή.

Ο κ. Ρουσής, ο οποίος προέδρευσε της συνεδρίας, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του ΣΑΠΑ, Αγάπιου Κακογιάννη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η απόφαση λήφθηκε “για το καλό του δημοσίου συμφέροντος διότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία των ερευνών για το πρόβλημα που υπάρχει στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου”.

Είπε επίσης πως στην αποψινή συνεδρία του ΔΣ του ΣΑΠΑ εξουσιοδοτήθηκε η Οικονομική Διευθύντρια του ΣΑΠΑ να εκτελεί χρέη Διευθυντή για το διάστημα των δύο μηνών μέχρι να επανέλθει ο κ. Μαλληκίδης.

Το ΔΣ του ΣΑΠΑ αποφάσισε ακόμα όπως στο διάστημα των δύο μηνών ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ, που θα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, θα λαμβάνει το 50% του μισθού του ενώ θα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά του υπηρεσιακού του οχήματος.

Η συνεδρία ξεκίνησε στις 18:15 περίπου το απόγευμα και σ’ αυτήν παρέστησαν ο δημαρχεύων Μάκης Ρουσής, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου και οι κοινοτάρχες Κισσόνεργας, Έμπας, Τάλας, Αχέλειας, Χλώρακας και Λέμπας.

Στο μεταξύ οι εξετάσεις του κλιμακίου του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση ΣΑΠΑ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η συνεδρία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ