Σε καραντίνα οι ΗΠΑ: Εφέδρους στη μάχη του Έμπολα ρίχνει ο Ομπάμα

{loadposition ba_textlink}

Περίπου 75 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Presbyterian του Ντάλας βρίσκονται υπό παρακολούθηση μετά το θάνατο του Λιβεριανού Τόμας Έρικ Ντάνκαν ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ενώ τους έχει γίνει σύσταση να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω σε δημόσιους χώρους και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσαν την Πέμπτη Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η εθελοντική συμφωνία με τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου μία νοσοκόμα, η οποία έχει προσβληθεί με τον ιό ταξίδεψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αεροπλάνο στο Οχάιο.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στο Κρόγκερ (σουπερ-μάρκετ)», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δικαστής της κομητείας του Ντάλας, Κλέι Τζένκινς, μετά από συνεδρίαση σχετικά με το εάν είναι απαραίτητο η χώρα να κηρυχθεί κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Ο Ντάνκαν εισήχθη πριν από μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Presbyterian αφού είχε παρουσιάσει συμπτώματα του ιού και ήταν ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί με τον Έμπολα στις ΗΠΑ. Ο Ντάνκαν κατέληξε την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε δύο ακόμα νοσοκόμες που επιμελούνταν τη θεραπεία του και είχαν στενή επαφή μαζί του μολύνθηκαν με τη σειρά τους από τον ιό.

Ο Τζένκινς δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι 75 εργαζόμενοι θα τηρήσουν τη συμφωνία και θα παραμείνουν μακριά από δημόσιους χώρους.Στέλνει έφεδρους αξιωματικούς ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα τη χρησιμοποίηση των αμερικανικών στρατιωτικών εφεδρειών για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά του ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Σε επιστολή του προς τους ηγέτες του αμερικανικού Κογκρέσου ο πρόεδρος Ομπάμα, αναφέρει ότι ένας- προς το παρόν- απροσδιόριστος αριθμός εφέδρων θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση των υπηρεσιών υποστήριξης της αποστολής κατά του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Πιθανώς η ενεργοποίηση των αμερικανών εφέδρων θα μπορούσε να περιλαμβάνει μονάδες μηχανικού και ειδικούς της επικοινωνίας χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα ποιοι θα κληθούν.

Πηγή: news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.