Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μπουρκίνα Φάσο

{loadposition ba_textlink}

Την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση σχετικά με τη συγκρότηση μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Ναμπερέ Ονορέ Τραορέ, ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα παραμείνει στην εξουσία το πολύ για διάστημα 12 μηνών, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου, κατά του προέδρου.

Ο Κομπαορέ δήλωσε επίσης ότι με την εκπνοή της 12μηνης θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο ίδιος θα παραδώσει την εξουσία.
«Είμαι ανοιχτός για συνομιλίες σχετικά με τη μεταβατική περίοδο, στο τέλος της οποίας θα παραδώσω την εξουσία», δήλωσε ο Κομπαορέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BF1.

Πρόσθεσε επίσης ότι άρει την «απαγόρευση κυκλοφορίας» που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και ότι αποσύρει έναν προτεινόμενο νόμο σύμφωνα με τον οποίο του δινόταν το δικαίωμα να επιδιώξει την επανεκλογή του το επόμενο έτος.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.