Σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ νοσηλεύτηκε η κόρη του επικεφαλής της Χαμάς

{loadposition ba_textlink}

Μία από τις κόρες του Ισμαήλ Χανίγια, του ντε φάκτο πρωθυπουργού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εισήχθη σε νοσοκομείο του Ισραήλ για επείγουσα θεραπεία κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου, δήλωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος. Δύο πηγές, ένας παλαιστίνιος και ένας ξένος διπλωμάτης με γνώση της υπόθεσης αρνήθηκαν να πουν το όνομα της κόρης του Χανίγια από σεβασμό για την ιδιωτική της ζωή.

Όμως ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα που επιβεβαίωσε την πληροφορία υποστήριξε ότι η ασθενής που εισήχθη σε ισραηλινό νοσοκομείο ήταν αδελφή του Χανίγια και όχι η κόρη του. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή πηγή στη Γάζα, η ασθενής εισήχθη πριν από δύο εβδομάδες στο ιδιωτικό νοσοκομείο Ιτσιλόφ στο Τελ Αβίβ «σε κρίσιμη κατάσταση» και έλαβε εξιτήριο μετά από μερικές ημέρες επιστρέφοντας στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας.

Οι παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας δεν επιτρέπεται να μπουν στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, εκτός αν συντρέχουν ανθρωπιστικοί ή ιατρικοί λόγοι ή αν πρόκειται για κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον ισραηλινό στρατό.

Και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο του Ισμαήλ Χανίγια η πεθερά του, είχε μεταφερθεί από τη Γάζα στο Ισραήλ τον Ιούνιο καθώς υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο. Επίσης τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, μια από τις εγγονές του Χανίγια είχε υποβληθεί σε θεραπεία σε ισραηλινό νοσοκομείο για μια σοβαρή λοίμωξη του πεπτικού συστήματος.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος έχει 13 παιδιά, είναι ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα και ένα από τα κορυφαία στελέχη της συνολικά, ενώ αναπληρώνει τον επικεφαλής της Χαμάς, τον Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος ζει στην εξορία.