Σειρά δράσεων της Κυβέρνησης για υποστήριξη της ανάπτυξης

{loadposition ba_textlink}

Οι τρόποι αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας των τραπεζών θα συζητηθούν σε επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί το θέμα που έχει προκύψει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες σε σχέση με την πρόσβαση σε δανειοδότηση και προτίθεται να το συζητήσει με την κ. Γιωρκάτζη.

Οι ίδιες πηγές φέρουν τον Πρόεδρο να είναι αμείλικτος όσον αφορά τις πρακτικές των τραπεζιτών και κάνουν λόγο για μηδενική ανοχή από πλευράς του αν ακολουθηθούν πρακτικές του παρελθόντος.

Οι τράπεζες πρέπει να προσαρμοστούν είναι το μήνυμα που έχει σταλεί στις τράπεζες, αναφέρουν.

Διαβούλευση με κόμματα αν αποτύχουν οι αναφορές

Παράλληλα, με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις τέσσερις αναφορές του να ανακοινώνεται την Παρασκευή και εάν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ευγνώμων προς τα κόμματα για το γεγονός ότι επέλεξαν να μην αγγίξουν τον βασικό νόμο αλλά να προχωρήσουν με προτάσεις νόμου στις αλλαγές που ήθελαν να προχωρήσουν.

Όχι στις αποκοπές μισθών – διαβούλευση για τμηματική καταβολή εφάπαξ

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κάθετα αρνητική προσέγγιση του Προέδρου Αναστασιάδη όσον αφορά την πιθανότητα περαιτέρω αποκοπών μισθών. Όσον αφορά στο εφάπαξ, αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για πιθανή ενδεχόμενη τμηματική καταβολή του εφάπαξ.

Άλλες έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση προετοιμάζει σειρά δράσεων για υποστήριξη της ανάπτυξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ