Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο στη σκιά της τουρκικής Navtex

 

Συνέρχεται τη Δευτέρα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο ενώ η Άγκυρα κινείται προς υλοποίηση των απειλών της για ενεργοποίηση της οδηγίας NAVTEX και έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που αρχίζει στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σώμα αναμένεται να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του στο Μιλάνο με σημαντικούς ηγέτες της Ευρώπης και της Ασίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα αναμένει να ακούσει από τα κόμματα θέσεις και προτάσεις για το πώς προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Εθνικό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να συνέλθει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου για να ξεκινήσει μια συζήτηση πάνω στο Κυπριακό, πριν τις τελευταίες εξελίξεις με τις τουρκικές απειλές και την έκδοση της οδηγίας προς ναυτιλλομένους την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ατζέντα θα διαφοροποιηθεί καθώς η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο πώς θα ενεργήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.