Συνεχίζουν να βάλλουν κατά τζιχαντιστών από το Ακρωτήρι οι Βρετανοί

{loadposition ba_textlink}

Λεπτομέρειες για τις νεότερες αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ από τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado GR4 που σταθμεύουν στο Ακρωτήρι, έδωσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν αναγνωριστική περιπολία έλαβαν εντολή να επιτεθούν κατά άρματος μάχης των τζιχαντιστών. Το άρμα μάχης είχε εντοπιστεί από τις συμμαχικές δυνάμεις και παρακολουθούταν κοντά στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαδγάτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, μετά από εκτενή παρακολούθηση ώστε να βεβαιωθεί πως δεν βρίσκονταν άμαχοι πολίτες στην περιοχή, ο χειριστής ενός εκ των Tornado κατέστρεψε το άρμα μάχης χρησιμοποιώντας πύραυλο ακριβείας τύπου Brimstone.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν νέες «επιτυχείς» επιθέσεις σε βάρος τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους που είχαν επιτεθεί κατά ιρακινής στρατιωτικής οχηματοπομπής νοτίως της Φαλούτζα. Τα χτυπήματα έγιναν επίσης με πυραύλους Brimstone.

Ακολούθησαν περισσότερες επιθέσεις «από άλλες συμμαχικές δυνάμεις» στην περιοχή, οι οποίες είχαν την υποστήριξη των βρετανικών Tornado. Μεταξύ των στόχων ήταν και δύο φορτηγά των τζιχαντιστών. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί αμερικανική ανακοίνωση περί χτυπημάτων στο Ιράκ με γαλλική και βρετανική συμμετοχή.

Οι νεότερες επιχειρήσεις ανεβάζουν σε τουλάχιστον οκτώ τους γύρους των επιθέσεων κατά στόχων στο Ιράκ από βρετανικά αεροσκάφη που έχουν ως βάση το Ακρωτήρι.

Η προηγούμενη ανακοίνωση επιθέσεων από το Υπουργείο Άμυνας είχε εκδοθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ