Συστάσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία

{loadposition ba_textlink} 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς στο Κυπριακό, κυρίως σε ό,τι αφορά «τις επικίνδυνες καταστάσεις» που, όπως είπε, δημιουργεί η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του χθες βράδυ στη Βουλή κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου στην κυβέρνησή του.

Η ελληνική κυβέρνηση, είπε ο κ. Σαμαράς, παρακολουθεί «από κοντά και αδιάκοπα» τις τελευταίες εξελίξεις, ενημερώνεται για αυτές από την κυβέρνηση της Κύπρου, και έχει κάνει διαβήματα «σε διάφορα διπλωματικά επίπεδα».

Απευθυνόμενος προς το σώμα της Βουλής των Ελλήνων λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «μπορεί να αφιερώνω πολλές ώρες και μέρες, και να ασχολούμαστε όλοι με την οικονομική κρίση, αλλά βασικό μου μέλημα είναι τα εθνικά μας θέματα, και ιδίως το Κυπριακό, που δεν βγάζω στιγμή από το μυαλό μου».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πέραν των διαφορών που μπορεί να έχουν τα ελληνικά κόμματα για οικονομικά και άλλα θέματα, θέλει να πιστεύει ότι «όλοι συμφωνούμε για κοινή στάση στα εθνικά μας θέματα», και επανέλαβε ότι η Ελλάδα πάντα, αλλά και τώρα που η Τουρκία εκτρέπεται, «είναι σταθερά στο πλευρό της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ